Tid for oljeservice og durasjon? 

Author avatar vegard hagen Publisert

Oppgangen fra januar fortsatte på de fleste av verdens børser gjennom februar. Oslo Børs steg 3,80 % i februar. Fondsindeksen steg 3,21 %. Det er som vanlig mye å bekymre seg over, men så lenge realitetene går bedre enn forventningene, har aksjemarkedene en tendens til å stige.

I motsetning til i fjor, har Oslo Børs så langt i år vært svak relativt til mange børser utenfor Norge. Det gjelder også på enkeltaksjenivå. Mange av fjorårets vinnere har blitt årets tapere og vice versa.

Sektoren som bidro mest i februar var energi. Med unntak av DNO og Aker BP endte olje og olje-service selskapene i pluss. TGS som steg 15%, var oljeserviceselskapet som var mest opp. Selskapet tok opp guidingen for 2023 over forventningene til analytikerne og godt over fjoråret. Står vi nå foran en sterk og varig oppgang for oljeservice fremover?

I rentemarkedet har troen på at rentetoppen var nådd fått seg en knekk. Renter har fortsatt opp gjennom store deler av februar måned. Sterke arbeidsmarkeder og inflasjon som fortsatt biter seg fast på høye nivåer får investorer til å prise inn enda flere renteøkninger fremover. Ser vi nå verdi i å ta mer durasjon i våre renteporteføljer fremover?

I denne webcasten vil våre forvaltere Torolv Herstad og Leif Eriksrød prate om hva som vil drive markedet i år og hvordan vi posisjonerer i våre porteføljer fremover.

– Del artikkelen på sosiale medier