Alfred Berg styrker det nordiske forvaltningsteamet

Publisert

Alfred Berg Kapitalforvaltning har i dag signert en samarbeidsavtale med EAB Group Plc (EAB) i Finland. Gjennom samarbeidsavtalen integreres EABs forvaltningsteam i Finland med Alfred Bergs forvaltningsteam i Norge og Sverige. Det nordiske forvaltningsteamet i Alfred Berg vil utgjøre mer enn 20 forvaltere og analytikere, basert i Oslo, Stockholm og Helsinki. Teamet vil forvalte rundt 120 milliarder NOK på vegne av nordiske og internasjonale kunder. Forvaltningsteamet har sterkt fokus på de nordiske aksje- og rentemarkedene. I tillegg forvalter teamet betydelige beløp i internasjonale mandater utenfor Norden.

«Gjennom avtalen med EAB styrker vi vår nordiske tilstedeværelse. I tillegg til våre erfarne forvaltningsteam i Oslo og Stockholm, vil vi nå også ha dyktige forvaltere med tung lokal kompetanse i Helsinki. EABs lange erfaring og kompetanse innen alternative investeringer vil også komplettere vår øvrige forvaltning på en god måte, sier Helge Arnesen, administrerende direktør i Alfred Berg Kapitalforvaltning.»

Daniel Pasternack, CEO i EAB Group Plc, mener samarbeidsavtalen er gode nyheter for kundene.

«Dette er en unik mulighet til å arbeide sammen med Alfred Berg i Norge og Sverige. Jeg er sikker på at samarbeidet vil skape store verdier for våre kunder, sier Daniel Pasternack.»

Bred tilstedeværelse

EAB Group Plc (Elite Alfred Berg) har 88 ansatte fordelt på 13 kontorer i Finland. Selskapet forvalter mer enn 30 mrd. NOK på vegne av mer enn 10.000 kunder. BNP Paribas Asset Management er største aksjonær i EAB Group.

Alfred Berg Kapitalforvaltning har 60 ansatte i Oslo og Stockholm. Selskapet forvalter 115 mrd. kroner på vegne av norske og internasjonale investorer. BNP Paribas Asset Management eier 100% av Alfred Berg Kapitalforvaltning.

– Del artikkelen på sosiale medier