Tid for nordiske kvalitetsaksjer?

Author avatar vegard hagen Publisert

Den globale aksjeindeksen har, med god hjelp fra svekkelsen av den norske kronen, gitt svært høy avkastning i 2023. Globale indeksfond uten valutasikring har steget mer enn 26% i år. Sammen med valutaeffekten forklarer en håndfull store teknologiselskaper mer eller mindre hele den globale børsoppgangen. Tilsvarende nordiske fond har steget drøye 12%. Man omtaler ofte Norden som «en verden i miniatyr» grunnet den brede sektorfordelingen som ligner på den globale. Det som skiller den nordiske indeksen fra den globale er den dominerende teknologisektoren i den globale indeksen. Er det kanskje tid for å se nærmere på nordiske kvalitetsaksjer ?

Vårt nordiske aksjefond Alfred Berg Nordic Gambak har nylig fylt fem år. I løpet av disse fem årene har vi vært vitne til global pandemi og nedstengning, krigsutbrudd i Europa og nå sist en kraftig oppblussing av konflikten i Midtøsten. Vi kan trygt si at det har vært fem begivenhetsrike og turbulente år. Til tross for dette har fondet levert hyggelige 12,3%* årlig avkastning disse fem årene.

Alfred Berg har gleden av å invitere til lunsjseminar med en oppdatering på det nordiske aksjemarkedet, og en aldri så liten feiring av Alfred Berg Nordic Gambaks femårsdag. Nylig kåret til landets beste aksjestrateg, Bengt Jonassen, og hans svenske analytikerkollega Magnus Andersson, begge fra ABG Sundal Collier gir en oppdatering på situasjonen i aksjemarkedet generelt og i den nordiske banksektoren spesielt. Ansvarlig forvalter for Alfred Berg Nordic Gambak, Kristian Tunaal, ser nærmere på hvilke sektorer og enkeltaksjer Alfred Bergs nordiske aksjeteam liker best nå.

– Del artikkelen på sosiale medier