Månedswebcast November 2022

Author avatar vegard hagen Publisert

Det har vært en historisk sterk oktober måned i aksjemarkedet. Spesielt det amerikanske markedet har vært sterkt med en oppgang på rundt 12%. Ser vi til norske og nordiske aksjer er de opp ca. 6% den siste måneden. Det nordiske aksjemarkedet har nå en P/E på 12,7 mot historisk snitt på ca. 16. På price/earnings ser markedet billig ut, men spørsmålet er hvor mye analytikerestimatene kommer ned.

Resultatsesongen som vi er midt inne i forsetter de neste par ukene. Her hjemme har flere av de norske tungvekterne levert tall. Hvordan slår dette ut for estimatene og våre norske porteføljeselskaper?

Aksjemarkedet har også fått drahjelp av svekket sentiment i lange renter etter at amerikanske BNP-tall viste tegn til svekkelse i inflasjonen. Denne uken skal sentralbankene på banen igjen. Fra FED ventes nye 75 basispunkter, mens investorene ser etter tegn til nedtrapping eller signaler om hvor lenge de er villige til å holde renten høy. Det kommer også rentebeslutninger fra Norges Bank og Bank of England denne uken.

– Del artikkelen på sosiale medier