Renteforventninger toppet ut?

Author avatar vegard hagen Publisert

Børsene globalt legger bak seg en ruglete måned. Markedene ble solgt kraftig ned i starten av mai, for så å løfte seg mot slutten av måneden. Oljeprisen har også vært volatil, men er opp ca. 10 prosent i mai og fortsetter å gi godt sentiment til oljerelatert virksomhet.

Til tross for resesjonsfrykt og dystre avisforsider er Oslo Børs kun noen poeng fra ny rekordnotering. Selskapene har nå levert kvartalstall. Har disse vært gode nok til å dra Oslo Børs til nye høyder eller ligger risikoen nå på nedsiden?

Renter og kredittpåslag opp har vært kraftig festbrems for investorer i rentefond i år. Tall for vekst i amerikansk økonomi viste et fall på 1,5 prosent i første kvartal. Med et eventuelt fall i andre kvartal også vil en resesjon være et faktum. Vil fortsatt svake veksttall fremover gjøre at de lengre renteforventningene kan ha toppet ut for denne gang? Gir den solide utgangen i kredittpåslag nå en god inngang for langsiktige renteinvestorer?

I denne webcasten vil våre forvaltere Torolv Herstad og Janne Kvernland prate om hva som driver markedet og hvordan vi posisjonerer oss i våre porteføljer fremover.

– Del artikkelen på sosiale medier