Månedswebcast Februar 2023

Author avatar vegard hagen Publisert

Aksjemarkedet har fått en god start på det nye året. Oslo Børs endte måneden opp 0,5 %. Den nordiske fellesindeksen VINX steg med 5 % i januar.

I Norden så har trenden ved inngangen til året vært at taperaksjene fra i fjor har hatt et comeback, mens fjorårets vinneraksjer har hatt noe svakere utvikling. De beste sektorene forrige måned var konsum og eiendom, mens energisektoren har gått sidelengs så langt. Er dette en pågående sektorrotasjon eller bare et kortsiktig blaff?

Resultatsesongen for fjerde kvartal er godt i gang og vi ser foreløpig stort sprik i resultatene, de neste ukene vil gi flere svar for investorene på videre retning for estimatene.

I rente og kredittmarkedet har vi også sett en meget sterk start på året. Høy løpende kupong i porteføljene, samt fallende renter og kredittspreader har ført til moment i rentefond. Alfred Berg Nordic High Yield steg 1,96% i januar. Kan dette fortsette i samme tempo fremover?

Vi tar i denne webcasten et tilbakeblikk på fjoråret og hvordan det gikk med fondene våre i året som gikk. Torolv Herstad, Henrik Emil Høyerholt og Kristian Tunaal vil prate om hva som vil drive markedet i år og hvordan vi posisjonerer oss for å skape meravkastning i 2023.

– Del artikkelen på sosiale medier