Månedswebcast Juni 2023

Author avatar vegard hagen Publisert

Selv om det i hele år har vært store underliggende svingninger i enkeltaksjer fortsetter børsen å være flat. Oljeprisen har svekket seg gjennom mai, og gitt negativt momentum for oljeaksjer og råvarerelaterte selskaper.

I den positive enden har lakseaksjer igjen kommet i fokus etter endelig vedtak om grunnrenteskatt på 25% for havbruk. Dette fikk sjømataksjene til å korrigere kraftig opp i slutten av mai, men de er fortsatt langt unna sine respektive toppnoteringer. Har sektoren nå fått bedre visibilitet som gjør at investorene har tillitt til at det ikke kommer negative overraskelser fremover?

I valutamarkedet har det den siste tiden vært tiltagende volatilitet og en betydelig svekkelse av den norske kronen, som vi sist så under Corona-krisen. I mars 2020 var ekstreme valutabevegelser mye av årsaken til at likviditeten i rentemarkedet ble dårligere og at flere svenske fond måtte stenge for innløsninger. Hvordan påvirker dagens valutabevegelser våre fond og har det noen konsekvenser for oss som kapitalforvalter?

I denne webcasten vil våre forvaltere Morten Steinsland og Leif Eriksrød prate om hva som vil drive markedet og hvordan vi posisjonerer oss i våre porteføljer fremover.

– Del artikkelen på sosiale medier