Månedsoppdatering 11. august: Skyer i horisonten

Author avatar vegard hagen Publisert

God sommerstemning på Oslo Børs i juli sendte Hovedindeksen opp 3,9%. Halvveis inn i resultatsesongen for 2. kvartal har vi sett noe sterkere tall enn forventet.

Topplinjen blant selskapene på Oslo Børs har gjennomgående vært lavere enn forventet, selv etter en kraftig nedjustering i andre kvartal. Marginene har derimot vært bedre enn analytikerne forventet. Pandemien er fortsatt i fokus, og den har økt i omfang og styrke en rekke steder, inkludert i USA. Dette kan føre til nye og utvidete restriksjoner som kan bremse gjeninnhentingen av økonomien og gi økt ustabilitet.

I sommer har den norske rentekurven falt videre og mer enn den europeiske. Det har gitt medvind til norske obligasjonsfond med lang rentedurasjon. Europeiske kredittspreader har falt mellom 0,1% og 0,2%-poeng, mens norske kredittspreader har falt marginalt. Store forskjeller mellom kredittspreadene i ulike sektorer og kredittkvaliteter gir muligheter for investorer.

Leif Eriksrød, leder for aksjeforvaltning, gir en oppdatering på aksjemarkedet og aksjefondene våre. Morten Steinsland, leder for renteforvaltning, gir en oppdatering på renter og kreditt og status i rentefondene våre.

– Del artikkelen på sosiale medier