High yield – har toget gått?

Author avatar vegard hagen Publisert

Med Pål Ringholm, leder for kredittanalyse i Sparebank 1 Markets, og Henrik Emil Høyerholt, senior kredittanalytiker i Alfred Berg.

Etter kraftig fall i markedene i februar og mars, på mer enn 30% i norske aksjer og rundt 25% for mange high yield fond, har markedene korrigert kraftig opp igjen. Høydeskrekken blant investorene er tiltagende, men er det egentlig grunn til bekymring?

I vår high yield oppdatering i mai stilte vi spørsmålet om rekylen, den gang, på nærmere 20% i norske aksjer var for mye på kort tid. Lå det beste potensialet i high yield fremover? Fasiten viser at begge aktivaklasser har gitt svært hyggelig avkastning siden da. Siden bunnen i mars har hovedindeksen på Oslo Børs steget mer enn 35%. Fondet Alfred Berg Nordic High Yield har steget solide 25% i samme periode.

Med så sterk avkastning i high yield stiller mange spørsmålet om toget har gått for denne gang. Til tross for den hyggelige avkastningen siden mars har imidlertid samtlige norske high yield forvaltere fortsatt levert negativ avkastning for året. Kredittspreadene i high yield segmentet er fortsatt på svært attraktive nivåer. Alfred Berg Nordic High Yield noterer i skrivende stund solide 9,5% yield.

– Del artikkelen på sosiale medier