Fortsatt gode selskapsresultater?

Author avatar vegard hagen Publisert

Uroen i markedene fortsatte gjennom april og senket de fleste børsene globalt. Fokuset har fortsatt å være på geopolitiske og makroøkonomiske utfordringer. Verst har det gått ut over teknologiindeksen Nasdaq som er ned ca. 21% hittil i år. Oslo Børs, i sterk kontrast, forsetter å holde seg i pluss for året, opp ca. 2%.

Vi står nå midt i rapporteringen til selskapene og det har hittil blitt levert over forventning på både topplinje og inntjening per aksje så langt. Kan fortsatt sterke tall drive Oslo Børs videre opp?

Uroen i markedet og prisoppgangen i råvarer har bidratt til å trekke rentene massivt opp og spreadene videre ut. Dette har gitt negativ avkastning i mange obligasjonsfond hittil i år. Markedet frykter denne uken at FED vil sette opp renten med 0,75 prosentpoeng. Den bratteste renteoppgangen siden 90-tallet er ikke bare dårlig nytt. Dette gir også yieldnivåer vi ikke har sett i rentemarkedet på mange år. Kan det føre til et comeback for investmentgrade-fond som nå har en yield opp mot 4 tallet?

I denne webcasten vil våre forvaltere Torolv Herstad og Leif Eriksrød prate om hva som driver markedet og hvordan vi posisjonerer oss i våre porteføljer fremover.

– Del artikkelen på sosiale medier