Farlig energikrise?

Author avatar vegard hagen Publisert

Etter en meget sterk juli måned, ble august svakere. Igjen, økt volatilitet, fallende aksjekurser og oppgang i kredittspreader og lange renter. Oslo Børs var mindre svak enn børsene ute, men endte måneden ned 0,40 %.

Det svake sentimentet fikk vind i seilene etter at Jerome Powell forrige fredag helte kaldt vann i årene til investorene. Retorikken var «forcefully whatever it takes» og investorene spør seg nå om renteoppgangen blir kraftigere og mer langvarig enn det som allerede er priset inn i markedet?

Før helgen kom det melding om at Gazprom likevel ikke gjenåpner gassrøret Nord Stream 1. Dette ser ut til å eskalere «energikrigen» mellom Russland og Vesten, noe som har bidratt til å sende gassprisen kraftig opp. Negativt for europeiske strømpriser, men sterkt støttende til enkelte selskaper i energisektoren.

Forrige måned var energisektoren igjen den største positive bidragsyteren. Sektoren har så langt i år hatt en avkastning på over 60 % på Oslo Børs. Kan dagens energikrise fortsette å favorisere Oslo Børs, eller representerer den en større finansiell trussel i det lengre bildet?

I denne webcasten vil våre forvaltere Torolv Herstad og Leif Eriksrød prate om hva som driver markedet og hvordan vi posisjonerer oss i våre porteføljer fremover.

– Del artikkelen på sosiale medier