Månedswebcast August 2023

Author avatar vegard hagen Publisert

Juli har vært et «sannhetens øyeblikk» for nordiske selskaper. Rapporteringssesongen har vist store forskjeller mellom selskapene. Ved månedens utgang har ca. to tredjedeler av selskapene rapportert. Resultatene er i sum lavere enn forventet.

Et annet karakteristika for rapporteringssesongen, er hvor sterkt markedet reagerer på usikkerhet rundt ordreinngang. Vi har sett flere eksempler på selskaper som har levert gode tall, men hvor ordreinngangen har blitt tolket negativt. Viser nordiske økonomier svakhetstegn?

Den siste tiden mener markedet vi snart har nådd rentetoppen i USA og Europa. Dette etter både ECB og FED økte styringsrenten med 25 basispunkter i juli. Prisingen her hjemme tyder på at vi fortsatt har litt igjen å gå, og det forventes to eller tre renteøkninger til. Med styringsrenter nær forventet topp er spørsmålet om sentimentet og konsensus nå har flyttet seg mot en klarere «myk landing» i økonomien?

I denne webcasten vil våre forvaltere Morten Steinsland og Kristian Tunaal prate om hva som vil drive markedet og hvordan vi posisjonerer oss i våre porteføljer fremover.

– Del artikkelen på sosiale medier