Rimelige kvalitetsaksjer i Norden

Author avatar vegard hagen Publisert

Det har vært turbulent på verdens børser i 2022. Børser har falt, råvarepriser, inflasjon og renter stiger. Mens råvaretunge Oslo Børs er unntaket, med positiv avkastning for året, har andre markeder korrigert ned etter den tragiske invasjonen av Ukraina. Dette gjelder spesielt markeder som er geografisk nærme Russland, som Finland og Sverige. Disse har blitt solgt kraftig ned av internasjonale investorer. Dermed er det nordiske markedet blant markedene som har falt mest i 2022 med et fall på rundt 14%*, mot en nedgang på rundt 7%* for verdensindeksen.

Prisingen av nordiske aksjer, målt ved P/E, har kommet kraftig ned fra en topp på nærmere 25 i fjor til nå rundt 16 for den nordiske indeksen. Vårt nordiske aksjefond, Alfred Berg Nordic Gambak, har nå en P/E på under 10. Nordiske selskaper leverer gode tall og inntjeningsestimatene fortsetter oppover.

Det har vært et politisk stemningsskifte på kort tid, som ikke forsvinner med det første. Vi er i en ny situasjon. I en usikker verden kan en godt diversifisert portefølje av nordiske kvalitetsselskaper, relativt lavt priset, fort vise seg som et godt sted å være. Med stadig høyere inflasjon kan det også være greit å huske på at aksjer over tid beskytter godt mot inflasjon.

Alfred Berg har gleden av å invitere til lunsjseminar med en oppdatering på det nordiske aksjemarkedet. Sjefstrateg i SEB, Erica Dalstø, gir en status på makrobildet i Norden. DNB Markets´ aksjestrateg, Paul Harper, ser nærmere på det nordiske aksjemarkedet. Kristian Tunaal, senior forvalter i Alfred Berg, vil trekke frem det vi mener er rimelige kvalitetsaksjer i Norden.

– Del artikkelen på sosiale medier