Kraftig rekyl – vil det vare?

Author avatar vegard hagen Publisert

Webinar med Torolv Herstad og Leif Eriksrød.

Aksjemarkedet har nå tatt seg en liten pause etter et sterkt comeback fra bunnene i mars. De siste ukene har aksjer steget markant, mens inntjeningsutsikter og estimater har stupt. Kan dette vare? Det har virket som investorene langt på vei har sett forbi rekordsvake økonomiske nøkkeltall. Flere markedsaktører spør om markedet har hentet seg inn for raskt? SP 500 har tross Korona-krise vært nær uendret siste 12 måneder, inkludert fallet i mars.

Nå står vi midt i rapporterings-sesongen og forvalterne får mer innsikt i hva selskapene guider om utsiktene fremover og hvordan Korona har påvirket resultatene. Denne uken rapporterer flere av de største og toneangivende selskapene på børsen.

I renteverden har mer enn halvparten av spredutgangen vi opplevde i norske obligasjoner i mars kommet inn igjen. Norske obligasjoner har vært et godt sted å være den siste tiden. Norske porteføljer har mye bank og kraft. Blir det enda viktigere å spre seg på andre sektorer og utstedere fremover? Er det mer å hente i nordiske obligasjoner?

– Del artikkelen på sosiale medier