Blir Oslo Børs en av vinnerne i 2022?

Author avatar vegard hagen Publisert

Det har vært «risk-off» i store deler av aksjemarkedet i januar. En varslet volatilitet. Spesielt vekst og teknologiaksjer har blitt hardt rammet på nedsiden. Oslo Børs falt bare ca. 2% gjennom januar. Dette var klart mindre enn våre nordiske peers. I Stockholm og København falt børsene ca. 10%.

Med høye råvarepriser, spesielt i olje og gass, har det vært god inntjening hos børslokomotivene. Nå står vi foran selskapsrapporteringen for Q4 og spørsmålet er om rekordinntjeningen vil fortsette og gjøre Oslo Børs til en av vinnerne i 2022?

I rentemarkedet har det vært mest fokus på at renter skal opp for å holde inflasjonen i sjakk. Kredittspreader derimot har forholdt seg rolige på ganske lave nivåer. Er renteinvestorene nå utsatt for et skjevt utfallsrom eller kommer spreader til å bli liggende på lave nivåer, uberørt av salgspresset i aksjemarkedet?

I denne webcasten vil våre forvaltere Torolv Herstad og Janne Kvernland prate om hva som vil drive markedet og hvordan vi posisjonerer oss for å skape meravkastning i våre porteføljer fremover.

– Del artikkelen på sosiale medier