Markedssyn: Verdsetting ned, vil inntjening følge etter?

Author avatar vegard hagen Publisert

Inflasjonstakten er høy, men forventes å komme ned i 2. halvår. Stor usikkerhet rundt hvor høy den underliggende inflasjonen vil være på sikt og hvilken effekt det vil ha på veksten. God disiplin fra OPEC+ holder oljeprisen høyt, men kommer i skyggen av angrepet på Ukrainia.

Kronen har svekket seg på bakgrunn av uro i finansmarkedene, ikke Norge spesifikt. Aksje og kreditt sentimentet er kortsiktig preget av usikkerheten man ser. Sentimentet styres av makroøkonomiske nøkkeltall mellom rapporteringssesongene. Verdsetting av globale aksjer på snittet, kommet ned etter børsfall. I Norge har verdsetting kommet vesentlig ned.

Forventet risikopremie har blitt påvirket negativ av stigende renter som ikke er kompensert i vekstforventningene. Derimot har vi sett kompensasjon fra lavere prising.

Vi er nøytralvektet aksjer. Vi er overvektet norske aksjer på bekostning av nordiske og globale aksjer. Vi har gått mer defensivt på kredittsiden. Se hele Alfred Berg Kapitalforvaltning sitt markedssyn med fokustema norske aksjer og emerging markets med Leif Eriskrød og Mats Wandrell.

– Del artikkelen på sosiale medier